Blog // Vlaggenslinger maken

Hallo allemaal!

Op het moment van dit schrijven ben ik (Eva)  37 weken in verwachting; een ideale toestand voor kleine knutselprojectjes. In de babykamer hebben we 1 muurtje behangen en van dat behang hadden we nog wat rest-stukken over.

sterrenwand Atelier DeLuxe

Ik heb daar tot op heden 2 dingen mee gedaan: 1. Het achterwandje van de commode mee behangen (dit wandje was gemakkelijk in zijn geheel los te wrikken, dus ik heb die hele plaat behangen).

commode-copy

2. Een vlaggenslinger gemaakt! Hieronder leg ik uit hoe ik het heb gedaan. Dit heb je nodig: resten behang, schaar, lijm, liniaal, potlood en touw en een stukje wit papier of karton.

benodigdheden-rechtop-copy

Stap 1. Teken op papier/ stukje karton een ruit (of knip er eentje uit een tijdschrift mocht je dit tegenkomen). De mijne was 5,5 cm breed en 14 cm lang. Je kunt ze natuurlijk zo groot en klein maken als je zelf wilt, of variëren qua maten, ook leuk. Knip van het touw het gewenste stuk af en knoop aan het begin van het touw een lusje.

vlag-tekenen-copy

Stap 2. Trek de ruit dan met potlood over op de achterkant van het behang, doe dat maar gelijk 10 keer, dan schiet het lekker op.

vlag-knippen-copy

Stap 3. Vouw alle uitgeknipte behang-ruitjes dubbel.

vlag-vouwen-copy

Stap 4. Smeer de behang-ruitjes in met lijm en plak het touwtje ertussen, kijk even hoeveel ruimte je ertussen wilt laten! Begin aan de linker bij het lusje en plak de slinger vol.

vlag-plakken-copy

Stap 5. Maak aan het einde nog een lusje en klaar is kees!

// Tip 1: Je kunt zo’n slinger natuurlijk maken van allerlei soorten papier, zoals (Chinese) kranten, vintage of nieuwe tijdschriften, gekleurd, gestreept of geblokt papier! Het is ook leuk om (met je klas) grote vellen papier te beschilderen en daar ruiten uit te knippen. Zo krijg je een super persoonlijke slinger!  Met touw kun je ook variëren, er zijn tegenwoordig zoveel leuke lintjes en koordjes te koop..

// Tip 2: In plaats van ruiten zou je ook nog een slinger met cirkels kunnen maken of met harten of met sterren.

vlag-af-copy

Zo ziet het er bij mij uit! Ik ben nog een hele lange aan het maken die ik dwars door het kamertje ga hangen om straks kaartjes aan te hangen.

vlaggetje-commode-copy

// Tip 3: Eigenlijk kun je voor allerlei gelegenheden zulke slingers maken, voor iemands verjaardag, bruiloft, kinderfeestje, voor in de klas of gewoon zomaar om weg te geven of zelf op te hangen.

vlaggetje-plank-copy

Ik hoop dat jullie deze knutseltip leuk vinden en ben benieuwd naar jullie resultaten! Stuur je foto naar info@atelierdeluxe.nl of post ‘m hieronder in de comments!

vlaggenslinger

Share

2 thoughts on “Blog // Vlaggenslinger maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *