Blog // Ukkepukken Confetti Kunst

Kunst maken met de allerkleinsten! Hier leggen we in stappen uit hoe je een heus Ukkepukken Confetti Kunstwerk kunt maken. Leuk om te doen rond carnaval, een verjaardag of rond het thema feest.

kunstwerk Atelier DeLuxeMaterialen:

  • Stevig A3 papier (liefst aquarelpapier)
  • Schilderstape
  • Schortje
  • Vet krijt (wij bevelen Stockmar aan)
  • Enkele kleuren ecoline (waterverf kan ook maar daarvan zijn de kleuren minder intens)
  • penselen
  • Lijm
  • confetti

Stap 1. Plak het papier met schilderstape rondom af op een gladde ondergrond. Dit heeft twee voordelen: het papier gaat niet schuiven en als je het er straks afhaalt, heb je een mooi wit ‘lijstje’ om het schilderij!

Stap 2. Laat je kind lekker los gaan met verschillende kleuren krijt. De kleinsten zullen lekker willen krassen, voor grotere kleuters of nog oudere kinderen kun je natuurlijk ook een onderwerp kiezen en ze dat laten maken.

krijten AtelierDeLuxe

Stap 3. Wanneer ze klaar zijn met krijten mogen ze met ecoline aan de slag. Met een penseeltje laat je ze de ecoline over het hele papier, en dus ook het krijt, heen schilderen. Het krijt is vet, dus dit zal geen ecoline opnemen waardoor de tekening mooi door de inkt heen zal ‘ schijnen’.

schilderen Atelier DeLuxe

Stap 4. Eventueel nog met een ander kleurtje ecoline…

schilderen met blauw

Stap 5. Laat ze met lijm de confetti erop plakken. Als het kunstwerk droog is, verwijder dan voorzichtig het schilderstape en..klaar is het kunstwerk!

confetti kunst

// Tip 1. Voor een klas:  Geef alle kinderen een oude blouse of schilderschort aan want ecoline gaat niet uit je kleren.

// Tip 2. Voor een klas: Laat de kinderen per groepje van 4 of 5 werken met ecoline en zorg eventueel voor een hulpouder/ stagiaire voor extra hulp!

// Tip 3. Voor een klas: Kies voor 1 kleur ecoline; minder gedoe met schoonmaken, keuzestress van de kinderen en geen geruzie onderling omdat de kleuren door elkaar gemengd worden 😉

// Tip 3. Met schuurmiddel maak je een tafel met ecoline vlekken makkelijk schoon!

We hopen dat je deze opdracht leuk vindt en we zien graag jullie resultaten tegemoet! Denk je: nou hartstikke leuk deze opdracht maar toch een beetje ingewikkeld? Dan kun je bij ons deze workshop ook voor een klas of voor een kinderfeestje boeken! Voor scholen in Zeeland bieden wij deze ongeveer deze workshop aan via het KCE Goes onder de titel “De katten van Karel Appel”. Overige scholen kunnen deze workshop bij onszelf boeken via info@atelierdeluxe.nl. Kies bij een kinderfeestje ook voor de optie “De katten van Karel Appel” en kom gezellig met een groepje kinderen naar ons atelier!

Ukkepukken Ecoline

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *