Kinderfeestjes in het atelier

Geef de feestvierders een blijvende en tastbare herinnering aan het kinderfeestje van je zoon of dochter! Houdt je kind van verhalen, tekenen en schilderen? Of meer van beelden maken? Een feestje bestaat bij ons uit een beeldende workshop. Eerst krijgen de kinderen een verhaal te horen over de gekozen kunstenaar. We gaan praktisch aan de slag met het maken van een kunstwerk. Ook is er tijd voor limonade en iets lekkers! In ons atelier bieden wij de volgende feestjes aan:

Kunstenaarsfeest Eva’s Portretjes

Eva maakt al heel lang portretjes met pen, inkt en verschillende soorten verf. Het portret hoeft niet altijd te lijken, het kunnen ook fantasieportretjes zijn! Nadat we eerst de basistechniek behandelen van het maken van een portret kunnen de kinderen zelf gaan experimenteren met pen, inkt en verf. Wat voor haar krijgt het portret? Kijkt hij blij of juist niet? De kinderen maken een aantal kleine portretjes. De leukste krijgt een mooi lijstje! Dit feestje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost € 12,00 p.p. Het duurt ca 1,5 uur.

Kunstenaarsfeest Mozaïeken

Het maken van mozaïeken is bestaat al eeuwen lang, de Grieken en Romeinen vonden de techniek uit en gebruikten het om vloeren, wanden en gevels mee te decoreren. Misschien heb je weleens van Gaudi gehoord? Gaudi was een Spaanse architect. Hij werd  bekend door zijn zijn zelf ontworpen gebouwen die hij versierde met mozaïek. In Barcelona ontwierp hij zelfs een heel park, vol met organische vormen, gekleurde dieren en felle kleuren. De Franse kunstenares Niki De Saint Phalle werd ook beroemd om haar mozaïek, zij paste het toe op levensgrote beelden. Tijdens dit feestje gaan de kinderen aan de slag met het maken van een ontwerp op een houten plaatje. Daarna gaan ze zelf mozaïeken met stukjes van verschillende, gekleurde tegels. Het werk kan i.v.m. de droogtijd niet meteen gevoegd worden, dus elk kind krijgt een zakje voegmiddel mee naar huis om het later in te voegen. (dit is heel gemakkelijk zelf te doen!) Dit kinderfeestje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost € 13,00 p.p. Het duurt ca 2 uur.

Kunstenaarsfeest Giacometti

Dit is een veelzijdige workshop! Werken met ijzerdraad, schuren, timmeren, werken met gipsverband en schilderen! Kunstenaars werken graag met gips, waar kleine en grote objecten mee gemaakt kunnen worden. Dit horen de kinderen in een verhaal over de kunstenaar Giacometti. Vervolgens gaan ze met ijzerdraad en gips een figuur maken! Wat voor houding heeft het figuurtje? Daarna gaan ze het beeldje beschilderen. Welke kleuren krijgt het figuur? Dit feestje is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en kost € 12,50 p.p. Het duurt ca 1,5 uur.

Kunstenaarsfeest Vincent van Gogh

Vincent van Gogh is een beroemde kunstenaar die vooral bekend werd door zijn ‘streepjes’ techniek en zijn zonnebloemen. Het is dit jaar ook nog eens 125 jaar geleden dat hij overleden is. Op vele plekken zijn er dit jaar activiteiten rondom de beroemde kunstenaar. In ons atelier mogen de kinderen op een echt schilders doekje een eigen schilderij maken, geïnspireerd op Vincent van Gogh! We laten voorbeelden zien en zorgen dat het een mooi, blijvend kunstwerk mee naar huis kunt nemen. Als dat geen feest is! Dit feestje is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en kost € 12,50 p.p. Het duurt ca 1,5 uur.

Kunstenaarsfeest Karel Appel & Corneille

Karel Appel en Corneille zijn kunstenaars die graag schilderden zoals kinderen. Lekker onbevangen en zonder heel veel na te denken. Tijdens dit feest gaan de kinderen  aan de slag met krijt en ecoline, om op deze manier een schilderij geïnspireerd op het werk van Karel Appel of Corneille te maken! Dit feestje is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en kost € 10,00 p.p. Het duurt ca 1,5 uur.

De kinderfeestjes vinden plaats in ons atelier aan de Burgemeester de Roocklaan 26A 4611 LC Bergen op Zoom (1ste etage). De dag en tijd is in overleg! De prijzen zijn inclusief alle materialen, limonade en wat te snoepen! Het is in onze straat betaald parkeren maar verderop in de Borgvlietsedreef is het gratis.

Mail voor een reservering naar info@atelierdeluxe.nl