DIT ZIJN WIJ

Eva Luijkx Atelier DeLuxeEva Luijkx (Roosendaal, 1981). Ik ben beeldend kunstenaar en werk in hetzelfde atelier als waarin we Atelier DeLuxe gevestigd hebben, in Bergen op Zoom. Bij Leon Vermunt ben ik jaren werkzaam  geweest in de bronsgieterij en ik heb het BIK (Beeldend Kunstenaar in de Klas) certificaat gehaald aan de Hoge School Fontys Tilburg in 2006. Sindsdien werk ik als kunstenaar in de klas in de regio West- Brabant en inmiddels ook Zeeland. Ik ben een aantal jaren coördinator geweest voor Centrum voor het Kunsten Amadeus en de Marktplaats Cultuureducatie Halderberge/ Moerdijk. In 2012 heb ik mijn propedeuse Cultureel Erfgoed behaald aan de Reinwardt Academie in Amsterdam.

 

Alexandra Luijkx Atelier DeLuxeAlexandra Luijkx (Roosendaal, 1983). Ik heb mijn propedeuse behaald aan de  kunstacademie St. Joost in Breda en ben daarna afgestudeerd als kunstzinnig therapeut aan de Hoge School Leiden in 2010. Daarnaast heb ik de Master Special Educational Needs behaald in de richting Remedial Teaching. (Fontys Hogescholen, Tilburg, 2012) Afgelopen jaren heb ik kunstzinnige therapie, remedial teaching en workshops gegeven op verschillende basisscholen in West Brabant en Zeeland.

 

 

Onze kwaliteiten zijn de artistieke, creatieve en innovatieve kant van Eva en daarnaast de pedagogische, verdiepende, educatieve kant van Alexandra. Onze gezamenlijke passie en enthousiasme voor kunst, cultuur en creativiteit brengen wij samen in Atelier DeLuxe.

Atelier DeLuxe verzorgt workshops, projecten, kunstzinnige begeleiding, scholenprojecten, naschoolse activiteiten, kinderfeestjes en rondleidingen.

Een greep uit de projecten en samenwerkingen:

2015-2016

– KunstMenu gemeente Halderberge, project ‘Vincents slaapkamer’ voor de groepen 3-4. In opdracht van Marktplaats Cultuureducatie Halderberge/ Moerdijk

– Cultuurcoach KPO De Blokwei en KPO De Watermolen, i.s.m. Stichting De Kring Educatief Roosendaal

– Workshops: ‘De gitaren van Juan Gris & Picasso’ in de gemeente Tholen. In opdracht van KCE Oosterschelderegio

2014-2015

– Januari: Scholenproject Meet2Learn i.s.m. BS de Kroevendonk en de Mytylschool in Roosendaal

– Maart: Workshops Princentuincollege Oudenbosch i.s.m. Marktplaats Cultuureducatie Halderberge/ Moerdijk

– Wekelijkse workshops voor de Verlengde Schooldag in Hoeven i.s.m. Marktplaats Cultuureducatie Halderberge/ Moerdijk

– Juni: Kunstweek en kunstwerk ter ere van het 5 jarig bestaan van basisschool De Wending in Roosendaal

– Juni: Scholenproject rond het thema “Mijn mooiste plek in Wouwse Plantage” i.s.m. basisschool Heilig Hart en Leon Vermunt uit Wouwse Plantage

– Wekelijks Kinder Kunst Atelier op Basisschool De Wending/ De Lavoor in Roosendaal als naschoolse activiteit i.s.m Stichting de Kring Educatief.

– Gehele schooljaar ’14/15 cultuurcoach op 2 scholen in Roosendaal in opdracht van Stichting De Kring Educatief

Share